Predstavitev tekmovanja

GROF – Grajska orientacijska fešta

Tekmovanje GROF se bo odvijalo letos že šestič zapovrstjo, in sicer 14. oktobra 2017.

To je šaljivo in sproščeno tekmovanje s srednjeveško tematiko, sestavljeno iz dveh delov – zabavnih nalog in igric ter orientacije. V petek (13. oktobra 2017) bo na Celjskem gradu ekipam iz oddaljenih krajev omogočen prostor za spanje, saj se tekmovanje začne v soboto zjutraj. Spati bo mogoče v šotorih, ki si jih tekmovalci priskrbijo sami.

V soboto (14. oktobra 2017) zjutraj bodo potekale prijave na tekmovanje. Po prijavah bodo dopoldne sledile tekmovalne igre, povezane s srednjim vekom, na katerih bodo ekipe pridobivale točke. Med igrami bodo potekale tudi prostočasne dejavnosti za obiskovalce in spremljevalce, tako da nikomur ne bo dolgčas. Popoldne se bodo ekipe odpravile na krajšo in ne preveč zahtevno orientacijo, ki bo preizkusila njihove temeljne taborniške sposobnosti, pa tudi poznavanje srednjeveške zgodovine in obdobja Celjskih grofov. Na kontrolnih točkah bodo opravljali miselne preizkuse, izziv pa jim bodo predstavljale tudi različne prepreke, ki jih bo potrebno premagati za uspešno napredovanje.

Po zaključku orientacije sledi na prvotni lokaciji, torej na Celjskem gradu, organizirano kosilo v stilu srednjeveških gostij, po njem pa razglasitev rezultatov, podelitev nagrad in zaključek tekmovanja.

Obljubljamo vam, da bo naše tekmovanje nekaj posebnega, da boste izkusili pravi duh srednjega veka in takratnega prebivalstva ter da se bomo za vas maksimalno trudili tudi v naslednjih letih. Vabimo vas na fešto GROF – najbolj drugačno taborniško pustolovščino!

OSNOVNE INFORMACIJE

  • KAJ: sproščeno taborniško tekmovanje GROF
  • KDAJ: 14. oktober 2017
  • KJE: Stari grad Celje in okolica
  • KAKO: igre in orientacija
  • KDO: ekipe GG, PP, RR, grče in zunanje
  • TEMA: Prepovedana ljubezen
  • ORGANIZATOR: Rod II. grupe odredov Celje
  • CENA: 45 € (do vključno 21. 9. 2017) / 55 € (od 22. 9. do vključno 3. 9. 2017) na ekipo

 

KONTAKT: grof.rdgo@gmail.com ali leon.ratajc@gmail.com